دم پخت بلغور گندم.بتله پلو
اش بلغور گندم به دوصورت با گوشت و بی گوشت پخته می شود.
1_دم پخت بلغور گندم با گوشت:
مواد لازم
به اندازه مورد مصرف نصف برنج ونصف بلغور بوداده(بلغور را در ماهیتابه بو میدهیم که رنگ بلغور مایل به رنگ قهوه ای بشود.)
سپس گوشت ونخود یا عدس را در زود پز پخته و سپس برنج وبلغور را با نخود و عدس و گوشت مخلوط کرده و سپس دم می کنیم.
2_دم پخت بلغور گندم بدون گوشت:
به اندازه مورد مصرف نصف برنج ونصف بلغور بوداده(بلغور را در ماهیتابه بو میدهیم که رنگ بلغور مایل به رنگ قهوه ای بشود.)وسپس پیاز داغ را همراه با نخود یا عدس به برنج وبلغور گندم اضافه کرده و دم می کنیم.
.........
دم پخت ماش صحرایی
ماش صحرایی گیاهی است خاردار که در ماسه بادی رشد میکند.اگر در زمستان برف ببارد این گیاه در ریگزار رشد میکند.ماش دانه های روغنی به شکل کنجد اما خیلی ریزتر از کنجد میباشد.ماش قبل از پختن باید حتما اسیاب و به صورت بلغور دربیاید.
مواد لازم برای چهار نفر:
برنج 2 پیمانه
ماش2 پیمانه
گوشت گوسفند با دنبه 500 گرم
ادویه به مقدار لازم
پیاز وسیب زمینی خرد شده هر کدام 4 عدد
ابتدا گوشت چربی دار را در ظرفی پخته ادویه و نمک به ان اضافه میکنیم سپس مقداری برنج و ماش شسته شده(اندازه برنج و ماش نصف تا نصف) وبه گوشت اضافه می کنیم. و می زاریم پخته شود و بعد ماش را با برنج وگوشت و پیاز داغ فراوان دم میکنیم.
.............
دم پخت
مواد مورد نیاز : ( برای 4 نفر )
- برنچ 4 پیمانه
- گوشت 400 گرم
- عدس یا ماش 1 پیمانه
- آب 5 پیمانه
شیوه پخت
ابتدا گوشت را در زود پز می پزیم ، در انتهای فرآیند پخت گوشت ماش یا عدس را به گوشت و اب ان اضافه کرده تا با هم پخته شوند .بعد از اینکه گوشت و ماش هر دوه به اندازه کافی پخته شدند آنها را وارد ظرف اصلی می کنیم و به آن برنجی را که از قبل شسته ایم اضافه کرده و سپس آب را به آن می افزاییم تا آب حدود یک بند انگشت روی برنج را بگیرد . ( بین برنج نیز از گوجه های کوچک محلی ، سیب زمینی کوچک ، بادنجان سفید محلی قرار میدهند .) و به آن نمک وگرمی محلی و روغن اضافه کرده و آن را روی حرارت قرار می دهیم تا دم بکشد.
....................
غذای سنتی کله جوش (کالجوش)
کله جوش (کالجوش)
مواد مورد نیاز : ( برای 4 نفر)
- پیاز 2 عدد
- نعناع خشک شده 2 قاشق غذا خوری
- کشک ساییده شده 250 گرم
- آب 2 لیوان
- گرمی به مقدار لازم
شیوه پخت :
نظرات شما عزیزان: